fotka

V neděli 23. května se konal na brněnské přehradě 39. ročník Brněnské mezinárodní regaty, kde dominovala rumunská reprezentace juniorských a dorosteneckých kategorií. Úspěšné byly také posádky z Otrokovic.

Napínavou podívanou slibovala již startovací listina, na které nechyběly národní týmy Polska, Maďarska a Slovinska, nejlepší veslaři Slovenska, klubové týmy Rakouska a Německa. Naši republiku zastupovaly veslařské naděje všech českých a moravských klubů. Vynikající forma rumunské reprezentace se ukázala při výhře ve třinácti závodech z celkových dvaadvaceti. Mezi silnou konkurencí se neztratili ani mladí veslaři z Otrokovic startující v dorosteneckých kategoriích. Úspěšné byly zejména starty na čtyřkách. Skvělým výkonem si vybojovaly cenné druhé místo na trati 1500m a v čase 5:58 minut dorostenky vedené trenérkou Janou Zbudilovou, které jely v sestavě Šarová Sandra, Polášková Gabriela, Galetková Romana a doplňovala je brněnská Krejčová Katka. Vítězná posádka společenství pražských oddílů zvítězila v čase 5:56min. Na druhém místě dojela i posádka dvojky bez kormidla v sestavě Galetková, Krejčová.

Stejně úspěšní byli i dorostenci. Pod vedením trenérky je Zuzany Atarsia obsadila druhé místo v čase 5:07 minut sestava Omelka Martin, Hradila Dan, Ševčík Jan a brněnský Pavlica Jakub. Otrokovické posádce její úspěch přinesl nominaci na representační start na závodech v Polsku již tento pátek, kde posádku doplní kormidelník Janda Robert. Prvenství si odvezla loď Českého veslařského klubu Praha. Dvojka bez kormidla v sestavě Omelka a Pavlica obsadila také druhé místo.

„Všechny naše posádky byly handicapovány skutečností, že 10 dní nemohly kvůli velké vodě na řece Moravě trénovat a trénink na suchu nemohl nahradit veslařský trénink na lodích. Ze stejného důvodu byly zrušeny i závody v Hodoníně, které se měly konat týden před Brnem. Veslaři mohou teď jenom doufat, že se řeka brzy uklidní, aby se mohli připravovat na červnové mistrovství Moravy a mistrovství ČR,“ uvedl za veslařský oddíl TJ Jiskra Otrokovice Jiří Kubíček.

Zdroj: Mgr. Lenka Krupková, tisková mluvčí, 26.5.2010 (www.otrokovice.cz)