V neděli se v Praze uskutečnil již 98.ročník pražských Primátorek včetně dalších několika doprovodných závodů. Zatím co závody mužů o primátorský štít jsou záležitostí pražských klubů, v dalších závodech se již uplatňují i mimopražští veslaři. V letošním ročníku se výrazně prosadili i otrokovičtí veslaři, kteří v několika závodech bojovali o první místo. V nejstarším veslařském závodě – Jarní skulérský , který se jezdí již od roku 1895 (!), vybojoval vynikající 2.místo otrokovický skifař Petr Čabla, když ho porazil jen mistr světa Ondřej Synek z DUKLY Praha, který však jel závod v rámci tréninku. Velmi dobře zajel i další otrokovický skifař Jakub Atarsia, který vyhrál finále B.

Výborné druhé místo vybojovali i otrokovičtí mladí veslaři na osmách. Osmiveslice dorostenců složená z 5 otrokovických veslařů (MartinOmelka, Jan Vodinský, Daniel Hradila, Tomáš Svoboda, Martin Svízela) a dalších 3 veslařů z Olomouce a s kormidelníkem R.Jandou podlehla ve finiši jen o půlku lodě osmiveslici složené z nejlepších českých dorosteneckých skifařů.

O druhé místo osmy juniorů se zasloužil i náš veslař Adam Atarsia – tato osma složená z výběru českých veslařů pro representaci na menších lodích podlehla jen o špičku lodě osmiveslici pražského ČVK, která je zatím v nominaci na mistrovství světa juniorů. Na trati 2.000m přitom kombinovaná osma s naším A.Atarsiou ještě 50m před cílem vedla, v závěru závodu však podlehla drtivému náporu osmy ČVK, na které byla vidět větší sveslovanost posádky.

Součástí Primátorek se letos poprvé staly i závody žáků na párových čtyřkách – startovala zde i naše posádka ve složení Jan Solař, Radim Hůsek, Petr Skalník, Matěj Nekoranec a korm. Robert Janda, která se sítem rozjížděk a opravných jízd probojovala až do finále. Až do poloviny tratě se posádka pohybovala na špici závodu, pak však jeden z veslařů měl technickou závadu a loď dojela do cíle na 5.místě.

Kromě Primátorek se ještě v pátek uskutečnilo v Maďarsku každoroční utkání representačních družstev dorostu států CEFTA - Česko, Polsko, Slovensko, Maďarsko a Rakousko. I zde měli otrokovičtí veslaři zastoupení v posádce dvojky bez kormidelníka (Martin Omelka a Jan Vodinský), kteří svým třetím místem přispěli k celkovému vítězství českého družstva.