fotka

Týden po mistrovství žactva a dorostu se uskutečnilo mistrovství dospělých v kategoriích senioři a senioři do 23 let. Vynikajícího úspěchu dosáhli otrokovičtí muži, kteří získali celkem 5x zlaté medaile a několikrát další stříbrné a bronzové medaile. Na této bilanci se nejvíce podílel skifař Petr Čabla, který se stal pětinásobným mistrem České republiky. První zlato získal hned v úvodním závodě, které společně se starším bratrem a dvěma členy z Dukly Praha vybojoval v závodě čtyřek bez kormidelníka lehké váhy . Další dva mistrovské tituly získal v závodě skifů mužů lehké váhy – ve vyrovnaném závodě porazil na trati 2000 m svého kolegu z reprezentačního dvojskifu A.Kapu z Prahy o 5cm – o vítězi musela rozhodnout cílová fotografie. 3.místo a bronzovou medaili získal starší bratr Vlastimil Čabla. Toto vítězství přineslo Petrovi ještě i zlatou medaili za 1.místo v kategorii mužů do 23 let.

Další dvě zlaté medaile vybojoval Petr v závodě dvojskifů mužů lehké váhy. V tomto závodě se na prvních třech místech umístili zástupci otrokovického oddílu – pro zlatou medaili si Petr dojel společně s reprezentačním kolegou A.Kapou, na druhém místě dojel dvojskif DUKLY Praha s Vl.Čablou a na třetím místě se umístil další otrokovický závodník Jakub Atarsia s hodonínským M.Viktorou. Dosažený výsledek znamenal i první místo pro P.Čablu a stříbrnou medaili pro J.Atarsiu v kategorii mužů do 23 let.

V závěrečném závodě párových čtyřek seniorů zajela výborný závod otrokovická posádka. Celkovým vítězem tohoto závodu se sice stala „těžká“ representační posádka z DUKLY Praha, ale mladá otrokovická posádka, patřící do kategorie lehkých vah, doplněná veslařem z Hodonína a z Prahy, vybojovala po velmi dobrém výkonu celkově druhé místo a v kategorii seniorů do 23 let opět zlaté medaile.

Dobré výkony předvedli i mladí juniorští veslaři. V závodě skifu juniorů se Adam Atarsia umístil na 8.místě stejně jako Martin Omelka na dvojce bez korm., 5 místo vybojovala děvčata ve finále A juniorek – Romana Galetková na dvojce bez kor. a Vendula Němečková na moravské párové čtyřce – tyto posádky si účast na startu vybojovaly na dorosteneckém mistrovství.

Těmito závody ukončili otrokovičtí veslaři první část sezóny a na druhou část sezóny se začnou připravovat za měsíc na začátku srpna. Veslovat však ještě budou posádky, které se nominovaly na Mistrovství světa do 23 let, které se koná od 23.srpna v Brestu v Bělorusku, týká se to dvojskifu a párové čtyřky, které se pod vedením trenérky Zuzany Atarsia pokusí získat takovou formu, aby se posádky v tvrdé světové konkurenci probojovaly do finálových bojů.