Poslední novinky

Sbírka na osmiveslici

Thumbnail
Veslaři v zimě nezahálí! Spíše naopak, zimní treninky jsou od dorostenecké kategorie náročnější než letní. Nabrat sílu, vytrvalost, aby to pak na lodi jelo co nejrychleji, to je cíl. Nejoblíbenějším zimním treninkem je soustředění na běžkách. Žačky a žáci v zimě běhají, cvičí, posilují, hrají hry, vyzkouší si základy gymnastiky a atletiky. Techniku procvičují na trenažerech a veslařském bazénu. Někteří si vyzkouší první závody na trenažerech. V letošním roce to byl Hodonínský trojboj a Olomoucký speciál. Z Olomouce si medaili přivezli předžačka Alžbětka Domincová, ml.žák Kryštof Súkup a st.žačka Kamila Lvová. Z Hodonína si medaili přivezli Kryštof Súkup a st.žák Jan Lupač. Výsledky najdete zde: http://www.veslo.cz/zakovsky-trojboj-hodonin0 http://www.veslo.cz/olomoucky-special Od dorosteneckých kategorií příprava směřuje k aktuálním závodům a testům např. 6km na trenažeru a závodům českého poháru, kde všichni jedou trať dlouhou 2km. Testování na 6km absolvovali závodníci v Olomouci, poté následovaly závody v Praze a Hodoníně a vyvrcholením zimní sezóny bylo Mistrovství ČR na trenažeru v Olomouci. Všichni naši závodníci si zajeli osobní rekordy, což svědčí o jejich poctivém treninku. Výsledky MČR najdete: http://www.veslo.cz/xxv-mezinarodni-mistrovstvi-cr-ve-veslovani-na-trenazerech-2018 Zimní soustředění na běžkách má v Otrokovicích dlouhou tradici. V dřívějších dobách se jezdilo do Beskyd na Třeštík, po několika zimách bez sněhu jsme začali jezdit do Jeseníků. Letos nás jel plný autobus a spousta dětí stála poprvé na běžkách, ale vše se naučily. Počasí nám přálo, nasněžil čerstvý sníh-padalo se do měkkého, vysvitlo sluníčko, Praděd byl zdolán, borůvkové knedlíky na Švýcárně jsou stále úžasné. Ráno jsme začínali rozcvičkami venku, po večerech jsme si zahráli hry. Zima je snad u konce, Valentýna Solařová jako první z dospělých absolvuje 6km již 17-18.3. ve Štětí, další veslařky a veslaře čeká 6km v Hoříně 7.4., žactvo začne v Brně 21.4. Štastnou sezonu 2018!
Článek pokračuje ZDE